Vill ni hyra en quizmaster?

– Var kan vi hålla quizet?

Quiz kan hållas i samtliga miljöer, men det görs med fördel i restaurangmiljö. Viktigt är att samtliga lag har möjlighet att svara på frågorna. Sittande publik är alltså ingen nackdel. Quizmastern har ofta tips på bra och trevliga restauranger om ni inte har egen lokal.

– Hur lång tid har vi planerat att quizet skall ta?

Det är sällan en bra idé att ha ett quiz på kortare tid än 1 timme. Antalet frågor blir för få. Längre än 2 timmar behövs sällan heller. Hur lång tid ett quiz tar beror lika myckett på antalet frågor sällskapets storlek.

– Vilka ämnen kan quizet handla om?

Vilka som helst, tänk efter vad som är intressant och kul. Blanda t.ex. göteborgsfrågor med frågor om det egna företaget. Kom med önskemål om kategorier till quizmastern och lyssna på hans råd. Att ha färre frågor än 20 är inget att rekomendera. Inte heller fler än 40. Men allt beror också på upplägg. Det måste finnas tid för umgänge i laget mellan frågorna.

– Vilka förberedelser behöver vi göra i lokalen?

Om det är ett stort sällskap eller stor lokal så behövs en ljudanläggning med mikrofon. Upp till 70 sittande personer brukar man kunna klara utan mikrofon. Många quiz innehåller musik-frågor och då behövs även finnas möjlighet att spela upp musik. Det behöver finnas pennor och svarslappar till samtliga lag. Ett antal extralappar är alltid bra, kanske 25% extra. Quizmastern kan hjälpa till med både papper och pennor om det behövs.

– Hur gör vi med priser?

Quizmastern kan säkerligen ordna inköp priser så som t.ex. vinflaska, godis eller något helt annat. Men ofta vill ett företag skänka bort egna profilkläder eller reklamartiklar. Tänk bara på att samtliga lagmedlemmar skall få var sitt pris.

– Vad kostar det?

Priset är alltid diskuterbart men det är ligger ofta över 10 timmars arbete bakom ett enda quiz. Ett quiz som är 2 timmar långt innehåller ca 25 frågor. Att sätta ihop ett nytt specialanpassat quiz tar minst 4 timmar. Detta kombinerat med restid, trycka upp svarslappar, att finnas till hands före och efter innebär att det ofta blir mer än 10 timmars arbete totalt.

Självklart har vi F-skattsedel.

– Fler frågor eller vill ni boka oss direkt?

Skicka ett mail till oskar@gbgq.se

18 svar på “Vill ni hyra en quizmaster?”

 1. Hej, undrar vad det kostar, ett arrangemang som ni beskriver ovan?
  Mvh Viveka

 2. Hej,

  Jag har samma undran som Viveka ovan. Vi funderar på att ha en quiz på vårt företag en vardagkväll efter jobbet. Vi är 40 personer men att alla kommer att vara med är inte troligt.
  Vad kostar det? Lite allmänna frågor, kanske någon musik fråga vore trevligt men vi har inga speciella önskemål betr detta. mvh Helena

 3. Hej!

  Ska ha ett Halloween party och funderar på att ha en quiz med skräcktema. Skräckfilmer och tvprogram, filmmusik, halloweens historia mm. Vi kommer vara ca 25 personer. En Quiz på ca 1,5 h, men en liten toa- och rökpaus emellan.

 4. Hej!

  Jag skulle vilja ha en prisuppgift på ett quiz i Varberg i september. Vi kommer vara ca 50 personer och önskar ett blandat quiz med både vanliga frågor och musik.

  Med vänlig hälsning
  Johanna

 5. Hej!

  Jag skulle vilja ha prisuppgifter på vad det skulle kosta att hyra en Quizmaster för ett Quiz inehållande allmännbildning,musik,frågor om företaget m.m. till ett avdelningsmöte på max 70 pers i mitten på april.

  Mvh
  Emelie

 6. Hej!
  Vi ska ha en konferens den 7:e September och funderar på att ha en quiz. Jag skulle vilja få ett prisförslag på ett quiz för 80 pers och ca 1,5 timmar. Vi kommer att hålla till på Park Avenue Hotel i Göteborg.

  Mvh Christofer

 7. Undrar vad priset är för en Quiz kväll en Torsdag med ca 60 pers.

  Lokal förening med bar/matmöjligheter

 8. Hej,

  Jag skulle vilja ha en prisuppgift på ett quiz i centrala göteborg i början av November. Vi kommer vara ca 25-30 personer och önskar ett blandat quiz med både vanliga frågor och musik.

  Pris och vad som är inkluderat?

  mvh,
  Robert

 9. Hej! Jag skulle vilja ha en offert på ett quiz den 4 december för ett företag. Vi är ca 25 pers. Hur kommer jag i kontakt med er?

  Mvh, Elisabeth

 10. Hej!
  Fredagen den 27 april är jag intresserad av att ev hyra in en quizmaster. Jag har ett gäng på ca 25 personer som ska konferera och är sugna på en quizomgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.