Vad är ett quiz?

Quiz eller Quiznight är enkelt uttryckt en frågesport i pubmiljö. Quiznight är en sen länge etablerad del av pubkulturen i England. De senaste 15 åren har antalet quiz i Göteborg ökat från knappt något till att det är säkert 50 olika i veckan runt om i stan.

Oftast tävlar man i lag om 2-5 personer och det hela leds av en Quizmaster. Det brukar pågå i 1,5-2,5 timmar, quizmastern läser frågor som lagen besvarar på svarslappar. Rättning sker ofta genom att lagen byter lappar med varandra och att quizmastern läser upp svaren. Men det finns lika många sorters quiz som det finns quizmasters.

Oftast har quizen frågor om allt mellan himmel och jord. Från historiska slag och biologi till Britneys senaste pojkvän och hockeymålvakter. Men det finns också specialquiz som bara handlar om t.ex. musik eller sport.

Vid privata quiz sker ofta en överenskommelse mellan quizmastern och beställaren om vilka ämnen som kan passa. Frågor med förankring till sällskapet är alltid trevligt.

Priser varierar, oftast så finns minst 3 priser. Ett tröstpris och första respektive andrapris. Vinsten kan vara allt från presentkort från baren till en chokladask eller en skål nötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.